Tukipohjalliset

Footbalance Medical

Minkälaisia oireita voi aiheutua jalkojen virheasennoista?

Jalkojen ja selän väsyminen ovat yleisiä oireita. Samoin jalkaterän, nilkan, polven ja lonkan kiputilat, jotka liittyvät liikkumiseen.

Miten jalkojen virheasentoja voidaan hoitaa?

Alaraajaongelmiin erikoistunut naprapaatti tai fysioterapeutti arvioi tutkimuksensa perusteella hoidon tarpeen. Jos arvion perusteella tukipohjallisista on hyötyä, voidaan asiakkaalle valmistaa yksilölliset tukipohjalliset korjaamaan jalkojen virheasentoa. Tukipohjallisten lisäksi asiakkaalle ohjataan aktiivisia harjoitusliikkeitä pidempiaikaisten hoitotulosten saavuttamiseksi.

Kenelle tukipohjallisista on hyötyä?
Tukipohjallisia käyttävät monen ikäiset ja eri työtehtävissä olevat ihmiset. Jos työskentelee paljon jalkojen varassa ja kärsii alaraajojen kivuista, on tukipohjallisista usein hyötyä. Liikunnan harrastajien parissa on tukipohjallisista tullut erittäin suosittuja. Juoksu- ja vapaa-ajan jalkineissa ne lisäävät jalan mukavuutta ja jalkineen istuvuutta.

Käsityönä valmistettavista tukipohjallisista tehdään aina kullekin ihmiselle sopivat, jolloin huomioidaan myös yksilölliset tarpeet ja vaatimukset.

Lisätietoja:
OMT-fysioterapeutti Juha Hiltunen, 05-2197300
Fysioterapeutti-naprapaatti Markku Marjamäki